


do 17 apr
|Lieke's IJs, Woerden
IJs & zuivel inspiratietour
Van Melk naar Markt: Kaas & IJs in de Praktijk
Tijd en locatie
17 apr 2025, 09:30 – 15:30
Lieke's IJs, Woerden, Rietveld 92, 3443 XE Woerden, Nederland
De bijeenkomst
Proef, Leer & Inspireer
Ben jij een zelfzuivelaar, melkveehouder, lid of partner van ZUCO, of heb je plannen en ideeën om meer uit je melk te halen? Dan is deze dag voor jou! Op 17 april nemen we je mee op een inspirerende tour langs een innovatieve ijsbereider en een ambachtelijke zuivel- en kaasmaker Ontdek hoe anderen hun zuivel succesvol verwerken, krijg praktische tips over apparatuur en marketing, en laat je inspireren door experts uit de sector.
Of je nu al kaas of ijs maakt, of nog aan het oriënteren bent: deze dag zit vol kennis & inspiratie!
Datum: Donderdag 17 april 2025
Locatie: Woerden & Wassenaar
Kosten: €35,- per deelnemer (kosteloos voor leden en partners van Zuivelcoöperatie ZUCO U.A.)
Aanmelden: Via de aanmeldknop op deze pagina
Ochtendprogramma – ijsworkshop bij Lieke's IJs Lieke's IJs is een gezellige ijssalon waar ambachtelijk ijs wordt gemaakt van de melk van eigen Woerdense koeien. Gelegen op een prachtige fietsroute, biedt de boerderij ruimte voor ontspanning, met speeltuin voor kinderen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en de mogelijkheid om de stal te bezoeken.
09:30 – Inloop met koffie en thee
Locatie: Lieke's IJs: Rietveld 92, 3443 XE Woerden
10:00
Ontvangst door Peter en Lieke
Uitleg over het ontstaan van Lieke's IJs en de boerderij
Ondersteuning door ZUCO
Gerard Schlingmann (Zuivelcoöperatie ZUCO U.A.) legt uit hoe ZUCO Lieke’s IJs heeft ondersteund en hoe dit proces verloopt.
10:30 – Workshop IJsbereiding
Pim Otten (Carpigiani) neemt ons aan de hand van een workshop mee in de kunst van het ijs maken:
Ingrediënten en smaken
Technieken en processen
Apparatuur en productiemogelijkheden
12:00 richting Boerderij Nellesteijn
Locatie: Maaldrift 6, 2241 BN Wassenaar
Middagprogramma - Boerderij Nellesteijn
Boerderij Nellesteijn is een echt familiebedrijf; een modern melkveehouderijbedrijf aan de rand van Wassenaar. Dagelijks wordt er graag met de koeien, schapen en andere dieren gewerkt. De melk van de koeien wordt gebruikt om Echte Boerenkaas en ambachtelijke zuivelproducten van te maken. De verkoop van alle producten is in de boerderijwinkel.
12:30 – Lunch
13:30 – Rondleiding en uitleg
Johan en Annemarie Hogendoorn van Boerderij Nellesteijn geven een presentatie en excursie over hun bedrijf, inclusief de kaasmakerij, zuivelruimte en boerderijwinkel, met een toelichting op het ambachtelijk kaasmaken en de zuivelproductie.
14:30 – Apparatuur & Innovatie door C. van 't Riet Zuiveltechnologie
Presentatie over mogelijkheden op het gebied van apparatuur voor kaas- en zuivelproductie
15:00 – Markt & Marketing in de Zuivelsector
Coöperatielid & zuivelexpert Arjan Schoemaker deelt inzichten over de verkoop en afzetmogelijkheden van kaas en andere zuivelproducten
15:30 – Afsluiting met koffie & thee
Een inspirerende dag vol kennis en praktijkervaring over kaas- en ijsproductie!
Aanmelden verplicht! (bovenaan deze pagina). Vragen? Neem contact op.
