top of page
Zoeken

De drie beste tips van een melkveehouder met een ijssalon

Het starten van een ijssalon op je boerderij kan een lucratieve onderneming zijn. Hier zijn de drie beste tips van een melkveehouder met een ijssalon om je op weg te helpen:


  • Het bedenken van unieke smaken is een leuke manier om je ijs te onderscheiden. Gebruik bijvoorbeeld de peren van de boomgaard van de buren. Toeristen vinden het leuk om de tip van de ijsboer te kiezen, en het is extra leuk als er een verhaal aan vastzit.

  • Bied rondleidingen aan en laat klanten zien hoe je ijs wordt gemaakt. Organiseer hiervoor vaste momenten zoals boerderijbezoeken voor geïnteresseerden. Wanneer je dit zelf organiseert, lopen ze je niet in de weg als je geen tijd hebt ;-), hou je het in de hand en weet je zeker dat je alle tijd hebt om vragen te beantwoorden, vooral van de lokale bewoners die graag meer willen weten.

  • Zelf ga ik natuurlijk voor ons eigen lekkere volle yoghurtijs met bramen maar bied ook speciale dieetopties aan, zoals ijs zonder lactose, glutenvrij of veganistisch ijs. Dit vergroot je doelgroep en zorgt ervoor dat mensen met dieetwensen ook kunnen genieten van jouw ijs. Lees verder onder de afbeelding.


Aanvullingen vanuit Zuivelcoöperatie ZUCO U.A.


Hoe begin ik met ijs maken op mijn boerderij?


Planning en Onderzoek

  • Begin met een marktanalyse. Wat is de vraag naar ijs in je regio en wat zijn je potentiële klanten?

  • Bezoek andere boerderijen die ijs maken. ZUCO heeft diverse leden waar je kunt leren van hun ervaringen. Apparatuur en Productie

  • Begin klein en schaalbaar. ZUCO kan je adviseren over de juiste apparatuur, zowel groot als klein, afhankelijk van je bedrijfsvoering en budget.

  • Investeer in een goede ijsmachine die past bij jouw productiecapaciteit.

  • Overweeg de aanschaf van pasteurisatie-apparatuur en vriezers voor opslag. Receptontwikkeling

  • Experimenteer met verschillende recepten, dit doe je zelf of gebruik onze expertise 😉. Gebruik verse ingrediënten om unieke smaken te creëren.

  • Test je producten bij vrienden, familie en een selecte groep consumenten om feedback te krijgen.


Licenties en Regelgeving

  • Zorg ervoor dat je voldoet aan alle gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Dit kan inhouden dat je een vergunning moet aanvragen en je faciliteiten moet laten inspecteren. Hierbij ondersteunen wij jou graag. Marketing en Verkoop

  • Creëer een merk dat de unieke eigenschappen van jouw boerderij en ijs weerspiegelt. Hier hebben wij omschreven hoe je dit aanpakt.

  • Verkoop je ijs via een eigen ijssalon, op boerenmarkten, of lever aan lokale restaurants en winkels.

Ondersteuning vanuit ZUCO

In elke stap van dit proces kan Zuivelcoöperatie ZUCO jou ondersteunen. Van de aanschaf van apparatuur tot financiële ondersteuning en marketingadvies, wij helpen je graag om van je ijsbedrijf een succes te maken. Samen met onze partners kunnen we je voorzien van de juiste tools en kennis. Bezoek een van onze leden voor inspiratie en leer van hun ervaringen.

Neem contact op met ZUCO voor een persoonlijk gesprek en ontdek de mogelijkheden voor jouw boerderij!















Comments


bottom of page